Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Áslaug – 'Take From Me'

Áslaug heb je hoogstwaarschijnlijk al eerder voorbij zien komen op onze platformen als Like This, maar nu is ze terug met een welverdiende Kickstart! Haar debuutsingle ‘Take From Me’ zie je de komende weken voorbij komen op je beeldbuis.

Ontmoet Áslaug
Áslaug heeft IJslandse ouders maar is geboren en getogen in Utrecht, waar ze ook naar het conservatorium ging. Ze droomde van kinds af aan al van een muzikale carrière. In haar familie werd namelijk veel muziek gemaakt en hierdoor begon zij op jonge leeftijd met piano- en gitaarlessen. Ze was zo toegewijd aan de instrumenten dat zij zich in haar pubertijd als het ware heeft opgesloten om te werken aan haar tracks. Na het conservatorium in Utrecht besloot ze een vervolgtraject te volgen op het Kopenhaagse conservatorium. Hier heeft zij haar eigen sound ontwikkeld. 

80s synths, Lykke Li en HAIM
Haar debuutsingle ‘Take From Me’ werd begin augustus gedropt. Deze track is geïnspireerd op jaren 80 synths en de muziek van artiesten als Lykke Li en HAIM. Zelf omschrijft de IJslandse singer-songwriter haar debuutsingle als een track die gaat over onafhankelijkheid en opkomen voor jezelf, trouw zijn aan je eigen overtuigingen en vertrouwen op je gevoel. 

Met deze catchy single geeft zij een voorproefje van haar eerste EP die op 10 januari uit zal komen. XITE is enthousiast, en daarom krijgt Áslaug van ons een welverdiende Kickstart. Wat vind jij van ‘Take From Me’ van Áslaug? Laat het weten via @aslaugmusic en @XITENL!

 

FUN
FACTS