Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Claude ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’

Claude is met zijn allereerste single ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’ de Kickstart van deze maand. Elke maand kiest XITE een Nederlandse artiest als Kickstart om in de spotlight te zetten. ‘Ladada (Mon Dernier Mot)' van Claude zie je deze maand extra vaak op de XITE televisiezender.

Wie is Claude?

Claude startte zijn carrière al op jonge leeftijd. In 2019 deed hij als 15-jarige jongen mee aan The Voice Kids en draaide alle vier de juryleden hun stoel voor zijn versie van Papaoutai van Stromae. De zanger haalt inspiratie uit onder andere Lewis Capaldi, Stromae en John Legend. Deze mix, samen met zijn eigen touch, is goed terug te horen in zijn warme stemgeluid en in de muziek die hij maakt. 
 
ARE YOU NEXT?
Begin dit jaar gingen Cloud 9 Music en XITE samen met top producers Arno Krabman en Joren van der Voort op zoek naar hét nieuwe poptalent van Nederland. Claude deed mee en werd na verschillende auditierondes uitgeroepen tot dé winnaar!
 

Debuutsingle
Nadat Claude werd verkozen tot het nieuwe ARE YOU NEXT? poptalent dook hij de studio in met Arno en Joren. Arno Krabman is medeverantwoordelijk voor hits als Blijven Slapen van Maan en Snelle en Als Het Avond Is van Suzan en Freek. Joren van der Voort produceerde tracks als Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey.
Het resultaat van deze samenwerking is de single Ladada (Mon Dernier Mot) en daarmee is Claude de nieuwe Kickstart van deze maand! Check de muziekvideo hieronder.

 

10 Questions
In een nieuwe 10 Questions vertelt hét nieuwe poptalent Claude over hoe zijn debuutsingle ’Ladada (Mon Dernier Mot) tot stand is gekomen, wat hem inspireert en met wie hij ooit nog wil samenwerken. Check het hieronder!

FUN
FACTS