Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
KATNUF 'Van Mij Zijn'

Met zijn nieuwe single Van Mij Zijn is KATNUF de Kickstart van deze maand. Elke maand kiest XITE een Nederlandse artiest als Kickstart om in de spotlight te zetten. Van Mij Zijn van KATNUF zie je deze maand extra vaak op de XITE televisiezender.

De betekenis van KATNUF
Anas Kasmi, beter bekend als KATNUF, is een Nederlandse artiest met Marokkaanse roots, woonachtig in België. De artiestennaam KATNUF verwijst naar de verbasterde Franse vertaling van het getal 49: de postcode van de Marokkaanse stad Berkane waar Anas’ familie woont.
 
Van droom naar werkelijkheid
Sinds zijn tienerjaren maakt KATNUF muziek in zijn buurthuis en droomde hij al van een carrière als artiest. In 2021 bracht hij zijn eerste single Ongedoofd uit. Een jaar later dropte KATNUF samen met Jinho 9, Jeriel Thunder en Bizzey de single Interessant die viral ging op Tiktok.
 
Succesvol
Het succes van Interessant wakkerde zijn solo-ambities verder aan, dus dook KATNUF weer de studio in. Voordat de track Van Mij Zijn af was, deelde hij het refrein op Tiktok. Vanaf toen ging het snel: binnen een aantal weken behaalde de preview 60 miljoen views.

KATNUF besloot het nummer verder af te maken en uit te brengen bij Sony Music. Een week na de release stond Van Mij Zijn op nummer 1 op Spotify. Met het nummer  Van Mij Zijn is hij de Kickstart van deze maand! Check de muziekvideo hieronder.

 

FUN
FACTS