Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Kickstart: GAYLE

Deze maand is de Amerikaanse GAYLE met de muziekvideo van haar single 'leave me for dead' de nieuwe XITE Kickstart. Elke maand kiest XITE een artiest om in de spotlight te zetten. De muziekvideo zie je deze maand extra vaak op de XITE.

Over GAYLE
GAYLE werd geboren op 10 juni 2004 in Plano, Texas. Haar muzikale reis begon op jonge leeftijd, geïnspireerd door jazz- en soulzangeressen zoals Ella Fitzgerald en Aretha Franklin. In 2020 bracht ze haar debuutsingle dumbass uit en tekende ze een contract bij Atlantic Records/Arthouse Records.
 
In 2022 bracht GAYLE haar debuut-EP a study of the human experience volume one uit, dat gaat over kwetsbaarheid en onverbloemde zelfexpressie. De single abcdefu werd een hitsensatie en leverde de artiest een GRAMMY-nominatie en verschillende prestigieuze awards op. GAYLE liet het daar niet bij en keerde terug naar de studio voor het album a study of the human experience volume two, dat dieper ingaat op haar persoonlijke verhalen.

 

leave me for dead
Dit jaar bracht GAYLE verschillende singles uit, waaronder leave me for dead. Het nummer gaat over een ongezonde relatie die vol red flags zit. Met de muziekvideo van leave me for dead is GAYLE deze maand de nieuwe Kickstart op XITE. 
FUN
FACTS