Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Pip Blom - 'Ruby'

De 22-jarige Pip Blom komt uit Amsterdam en is de leadzangeres en gitariste van haar gelijknamige indierockband… Pip Blom! In mei bracht de band hun debuutalbum genaamd ‘Boat’ uit en ‘Ruby’ is de tweede single van deze release. Get with the hype!

Naast Pip bestaat de jonge band uit gitarist en zanger Tender (Pip’s broer), bassist Casper en drumster Camiel. Het viertal is niet weg te denken uit lijstjes met opkomend talent. Internationaal is Pip samen met haar band aan de weg aan het timmeren, zo toerde ze al met bands als Franz Ferdinand, Interpol en The Breeders. Eerder dit jaar stonden ze al op het Amerikaanse festival South by SouthWest en op het festival der festivals... het Britse Glastonbury!

De single ‘Ruby’ komt van het album ‘Boat’ en geeft ons pure 90s vibes. De muziekvideo, geschoten door Raymond van Mill, is volledig analoog opgenomen en sluit volledig aan bij de stijl van het nummer. 

Wij snappen de hype rondom Pip Blom wel en daarom geven wij ze een welverdiende Kickstart op XITE. Laat ons weten wat jij van ‘Ruby’ vindt via @XITENL en @pipblom!

FUN
FACTS