Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Rex Orange County - ‘10/10’

Kennen jullie Alexander O’Connor al? Bij deze 21-jarige singer-songwriter, beter bekend onder de naam Rex Orange County, is aan muzikaliteit zeker geen gebrek! Hij is met zijn nieuwe track ‘10/10’ de komende weken Kickstart bij XITE.

Op school was de jonge Alexander nog gewoon een beginnende drummer die toekeek hoe al zijn vrienden samen bandjes vormden. Hij besloot meer met muziek te gaan doen en begon met zingen, piano spelen en het schrijven van liedjes. De rest is inmiddels geschiedenis, want sindsdien schrijft en produceert hij zijn eigen tracks. Met zijn mix van indie-pop, jazz, hip-hop en soulmuziek timmert hij hard aan de weg naar succes. 

Fun fact: op een dag kreeg Alexander een mailtje van niemand minder dan Tyler, The Creator. Na wat mailtjes heen en weer besloten ze om met elkaar af te spreken. Samen zijn zij de studio ingedoken om te werken aan het vierde album van Tyler ‘Flower Boy’.

Onder de naam Rex Orange County heeft de singer-songwriter al twee albums uitgebracht, ‘bcos u will never b free’ en ‘Apricot Princess’. In 2018 deed hij mee aan BBC sound of 2018, waar hij de tweede plek binnen sleepte. No surprise, de indiepop van deze zanger is namelijk om heerlijk bij weg te dromen.

Omdat zijn nieuwe track ‘10/10’ weer zo’n lekkere plaat is, is Rex Orange County de komende weken kickstart op XITE! Wat vind jij van dit nummer? Laat het weten via @rexorangecounty en @XITENL!

 

FUN
FACTS