Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
5 indieclips die je niet mag missen!

De independent music scene verdient een spotlight en dat is precies waarom XITE afgelopen maand het Indie Wave Channel lanceerde.

In het Indie Wave Channel van XITE check je de beste videoclips van indie artiesten zoals onder andere The National, The xx, MGMT, Klangstof en Oscar & The Wolf. We hebben voor dit kanaal onze krachten gebundeld met een andere grote supporter van de indie scene: The Daily Indie!  Hieronder vind je alvast 5 videoclips uit het Indie Wave Channel die je echt gezien moet hebben. Enjoy!

The National - Day I Die
Een Amerikaanse Indie-rockband bestaande uit 5 mannen met muzikaliteit waar je u tegen zegt. Sinds 2001 zijn de heren samen en doen ze wat ze als geen ander kunnen: muziek maken. Afgelopen jaar vulde The National niet een maar twee keer de AFAS Live. Daarnaast werd hun zevende album genaamd ‘Sleep Well Beast’, met onder andere ‘Day I Die’, vol liefde en verlangen ontvangen door het publiek. Zo natuurlijk ook door onze Indie Wave channel!

Methyl Ethel - Ubu
Waar Methyl Ethel begon als een eenmansexperiment telt de band inmiddels drie guys. Met hun aanstekelijke indiepop staan de Aussies in de ene na de andere uitverkochte zaal en spelen ze op de grootste festivals van Europa! De experimentele en vooral eigen sound van Methyl Ethel blijft dagen in je hoofd hangen en dit vinden wij zeker geen straf.

MGMT - Little Dark Age
Sinds 2002 vormen Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser de band MGMT. Hun muziek kan je omschrijven als aanstekelijke electropop met een psychedelisch randje. In 2007 brachten ze debuutalbum ‘Oracular Spectacular’ uit, welke wereldwijd voor hits zorgde zoals het nummer ‘Kids’. Een nieuw album is onderweg en met ‘Little Dark Age’ laat MGMT alvast zien wat we van dat album kunnen verwachten. Dit moet geweldig worden!

Klangstof - Resume
Frontman Koen van de Wardt is met een geheel nieuwe formatie Klangstof gestart, en met succes. De band bestaat uit twee Dutchies en twee Noren; een mooie mix met een nog mooier geluid. Met hun debuutalbum ‘Close Eyes To Exit’ ging Klangstof de wereld over en stonden ze als eerste Nederlandse band ooit op Coachella. Klangstof’s nieuwe EP ‘Everest’ bevatte onder andere het nummer ‘Resume’ die op nummer 1 terecht kwam in de Indie Chart!

Amber Arcades ft. Bill Ryder-Jones - Wouldn't Even Know
De Nederlandse singer-songwriter en indiemuzikant Annelotte de Graaf, beter bekend als Amber Arcades, wordt internationaal geprezen om haar fijne gitaarpop en melodieuze, warme sound. Voor haar EP ‘Cannonball’ werkte ze samen met de Britse Bill Ryder-Jones, een match made in heaven als je het ons vraagt! Annelotte noemt ‘Wouldn’t Even Know’ het beste nummer dat ze ooit heeft gemaakt, en wij kunnen dat alleen maar beamen!

XITE’s Indie Wave Channel is in samenwerking met The Daily Indie.

Meer weten over het Indie Wave Channel van XITE? Klik dan hier!

 

FUN
FACTS