Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
6 fun facts over ‘Everything Is Love’

King and Queen Jay-Z en Beyoncé verrasten iedereen toen ze dit weekend hun joint album ‘Everything Is Love’ en hun single ‘APES**T’ dropten. Het powerkoppel is momenteel nog druk bezig met hun On The Run II tour, maar wisten fans alsnog te verblijden met dit sicke album! Hier zijn 6 fun facts over ‘Everything Is Love’ van The Carters.

1. Het album werd vlak voor de show in Londen afgemaakt. ‘Everything Is Love’ was slechts anderhalf uur voor aanvang van de show in Londen af, drie uur voor de release. The Carters dropten het album aan het einde van de show, tot grote verrassing van de fans in de zaal!

 

2. Opnames vonden onder andere plaats in Parijs en Cardiff. ‘Everything Is Love’ is grotendeels geproduceerd tijdens de OTR II tour! The Carters namen zelfs tracks op tussen repetities door. Als dat geen dedication is!

 

3. Cool & Dre hebben maar liefst 4 tracks geproduceerd. Het award winnende producer duo heeft hiermee de meeste tracks op het album geproduceerd (met uitzondering van de Carters zelf). Cool & Dre produceerde de tracks ‘Summer’, ‘173’, ‘Black Effect’ en de bonus track ‘Salud!’

 

4. Beyoncé en Jay-Z hebben zelf ook geproduceerd. Ondanks hun enorm drukke tourschema was het koppel heel nauw betrokken bij de productie van het album. Dit bewijst weer wat een wereldsterren ze zijn!

5. De clip van ‘Apesh**t’ is opgenomen in het Louvre. In de clip is te zien hoe Beyoncé en Jay-Z samen door het museum lopen en dansen. Wat super speciaal is, want het populaire museum opent haar deuren niet voor iedereen!

6. ‘713’ gaat over de ontmoeting tussen Jay-Z en Beyoncé. Het hele album staat, zoals de titel al doet vermoeden, in het teken van de liefde tussen Jay-Z en Beyoncé, maar de track over hoe het koppel elkaar leerde kennen is wel heel speciaal.

FUN
FACTS