Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Ariana Grande in de Ziggo Dome

Grootse stem, minimale show.

Afgelopen vrijdag gaf Ariana Grande haar eerste van de drie geplande uitverkochte Ziggo Dome shows dit jaar als onderdeel van de Sweetener World Tour. Met twee indrukwekkende voorprogramma’s, het popduo Social House en Grammy Award winnares Ella Mai, kon de avond al niet meer stuk. Met het gejuich van bijna 16.000 fans rees Ariana samen met haar fans op uit het podium aan een tafel wat veel weg had van de setting van het Laatste Avondmaal.

Vanaf de eerste toon is de zangeres zeer sterk en zeer aanwezig. De focus van het publiek is volledig gericht op Ariana terwijl ze tracks als ‘God Is a Woman’, ‘Bad Idea’ en ‘Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored’ eruit knalt. Veel keuze hebben de fans ook niet, want de twee schermen naast het podium zijn zeer klein en lijken zich op alles te focussen behalve de immens populaire popzangeres.

Wanneer Grande na een korte pauze begint aan ‘R.E.M.’ en switcht van headset naar microfoon, merk je pas echt de kracht van haar stem en het immense bereik van de 26-jarige zangeres. Tijdens ‘Be Alright’ voguet Ariana samen met haar dansers erop los om vervolgens over te gaan in ‘Sweetener’ en ‘Successful’. Op het podium gebeurt echter niet heel veel wat betreft special effects en, los van een tafel en een roze auto, moeten we het dan ook vooral hebben van de zang van Ariana. Gelukkig zorgen tracks als ‘Side to Side’ en ‘7 Rings’ voor een oorverdovend gejuich en zingen de duizenden bezoekers ieder woord mee met Ariana.

Hoewel het de Sweetener World Tour is, zingt Ariana behoorlijk wat tracks van haar nieuwe, zeer goed onthaalde ‘thank u, next’ album wat eerder dit jaar uitkwam, afgewisseld met enkele oude hits. Ondanks de goede mix ontbreken helaas wel fan favorites als ‘Greedy’ en ‘Everyday’ in de uitgebreide setlist van 24 nummers. Daarnaast zorgen de medleys en de ingekorte nummers voor een avond die iets te gehaast aanvoelt.

Ondanks enkele tekortkomingen op het gebied van show-elementen en weinig contact met het publiek, sluit Ariana zeer krachtig af met een lading hits, onderstreept ze haar steun aan de LGBTQ+ community tijdens ‘Break Free’, en gaat de zaal helemaal los op ‘No Tears Left To Cry’ en haar iconische single ‘Thank U, Next’. We hoeven dan ook zeker niet te twijfelen aan het talent van de zangeres, al hopen we dat ze bij haar volgende wereldtour iets langer stilstaat bij de productie en de bezoekers nog net dat beetje meer geeft.

Nog nagenieten van het concert van Grande of voorbereiden op haar concert op 11 september? Ga naar XITE Music kanaal 902 voor het Ariana Grande channel en beluister al haar hits. Klik hier voor alle informatie over XITE Music.

Foto's door: Getty/Kevin Mazur

FUN
FACTS