Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Check your DMs: Gaidaa, DJ Q & tofubeats

In een nieuwe webserie van Red Bull zien we dat de lockdown creativiteit niet stopt. In iedere aflevering worden drie muzikanten uitgedaagd om samen een track te maken, zonder elkaar ooit te ontmoeten.

In de eerste aflevering gaat de Nederlandse-Soedanese Gaidaa aan de slag met DJ Q en tofubeats. Gaidaa is een opkomende singer-songwriter met een uniek R&B/soul-geluid en zingt haar vocalen in een mix van Engels en Arabisch. Ze werkte al eerder samen met Full Crate voor ‘A Storm on a Summers Day’ en stond afgelopen zomer in het voorprogramma van Masego bij zijn shows in Nederland. 

Check Your DMs
Ditmaal werkt de zangeres samen met DJ Q uit de UK en tofubeats uit Japan. Niet gezamenlijk in de studio, maar juist via WiFi! Red Bull geeft het drietal een opdracht: werk volledig online samen aan een nieuwe track. De innovatieve serie laat zien dat ondanks de lockdown en de afstand tussen de drie muzikanten, je alleen talent, inspiratie en goede WiFi nodig hebt om muziek te maken.Foto’s door: Red Bull Media House

FUN
FACTS