Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
De collabs van 2018 tot nu toe

2018 is pas net begonnen en er zijn nu al een aantal spraakmakende collabs die niet te missen zijn! De meest opmerkelijke video’s van collabs van 2018, hebben wij op een rijtje gezet.

JAY-Z - Family Feud ft. Beyoncé
Het geniale, muzikale koppel Jay-Z en Beyoncé komen met een filmisch meesterwerk voor hun song ‘Family Feud’. In de video is te zien hoe een koninklijke familie vecht voor hun troon. Dit staat symbool voor de steeds grotere kloof binnen de hiphopcultuur en samenleving. New Skool rappers vinden de oude garde maar niks, en andersom. Met ‘Family Feud’ roept Jay-Z op, om de verschillen tussen beide partijen opzij te schuiven en samen te komen, omdat dit het beste is voor iedereen! Want zoals Jay-Z zegt: ‘Nobody wins when the family feuds.’
Paul Sinha - De Laatste ft. Teske
Met deze romantische song, pakken de Nederlandse Paul Sinha en Teske ons helemaal in. De combinatie van hun stemmen die goed bij elkaar passen, de akoestische gitaarmuziek en gevoelige teksten over een wel heel bijzondere liefde zorgen voor een singer-songwriter feeling. Thumbs up voor Paul Singha, die met zijn hiphop achtergrond zich steeds meer richt op zang, wij willen MEER! Wil jij weten op wat voor meisjes Paul Sinha valt? Klik hier! En hoe een dag van Teske eruit ziet? Check dit!

Kendrick Lamar - All The Stars ft. SZA
Een collab waar we in 2018 niet omheen kunnen is die tussen Kendrick Lamar en SZA met ‘All The Stars’. Kendrick werd gevraagd om de soundtrack van de film ‘Black Panther’ te verzorgen en kwam met een nieuw album dat zeker de moeite waard is om te checken! ‘All The Stars’ is een van de topnummers en wij begrijpen waarom; wat een tof nummer en insane videoclip!

Diplo - Get It Right (Feat. Mø)
Alles wat Diplo aanraakt lijkt wel te veranderen in goud. Deze man, die ook het brein is achter Major Lazer, heeft al eerder samengewerkt met de Deense zangeres Mø. Zo maakten zij de hit ‘Lean on’, dat ruim 2,2 miljard views op YouTube heeft. Met hun nieuwe samenwerking ‘Get It Right’ knallen zij weer bij veel mensen door de speakers. Ze hebben zich bewezen met dit explosieve nummer en mogen zichzelf weer succesvol noemen! Good Job!

Famkelouise - LIT ft . LouiVos
Wie dacht dat Famkelouise een eendagsvlieg was, heeft het mis. Ondanks de kritiek die zij over zich heen kreeg na haar eerste twee singles, ‘Op Me Monnie’ en ‘Vroom’, komt ze nu met een derde, ‘LIT’ featuring LouiVos. Alcohol en drugs zijn terugkerende elementen in de tekst van ‘LIT’ . Daarnaast zingt Famkelouise over haar succes en ze is niet bescheiden: ‘Iedereen kent mijn naam, dus beter wen je eraan’. En wat we van de videoclip vinden? Oordeel zelf maar!

FUN
FACTS