Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Tabitha, Trobi, Indian Askin en Nona over de kracht van muziekvideo’s

We love music videos en hierin zijn wij natuurlijk niet de enige. In de onderstaande video vertellen Tabitha, Trobi, Indian Askin en Nona over wat muziekvideo’s voor hen betekenen. Een manier om de boodschap van muziek te versterken, een manier om te laten zien wie je bent als artiest en waar je voor staat en nog zoveel meer.


Klik hier om te checken op welke zender jij XITE kan bekijken!

Tabitha
“Mijn videoclips versterken de message die ik heb in mijn muziek.”

Tabitha is een Nederlandse zangeres met inmiddels meerdere hits op haar naam. Zo zal je haar waarschijnlijk kennen van ‘Is Dit Over’ met Ronnie Flex en de megahit ‘Hij Is Van Mij’ met Kris Kross Amsterdam, Maan en Bizzey waarmee ze op dit moment de charts domineert. De Leidse zangeres heeft zich aan het begin van haar carrière veelal gefocust op Engelstalige muziek en het doorbreken in Amerika. Inmiddels heeft ze met haar muziek uit haar moedertaal een sound ontwikkeld die zo uniek en herkenbaar is dat je niet meer om Tabitha heen kan. Niet alleen met haar eigen nummers maar ook met haar muziekvideo’s brengt ze een boodschap over op haar fans. Zo zingt ze in ‘Steel Jij De Show’ over zelfliefde en voor jezelf durven kiezen. De videoclip van dit nummer zorgt ervoor dat de message nog meer overkomt zoals Tabitha deze heeft bedoeld.

Trobi
“Ik vind het wel heel belangrijk om in mijn eigen clips te zitten omdat mensen dan zien wie achter de productie zit, zodat mensen ook een idee krijgen van ‘hij is die guy die die tracks maakt’.”

Trobi, ofwel Bryan Du Chatenier, is een opkomende DJ en producer die zijn plekje in de muziekindustrie aan het veroveren is. Zowel als DJ en als producer heeft hij enkele mooie samenwerkingen op zijn naam staan, zoheeft Trobi samengewerkt met Afro Bros, Ronnie Flex, Sevn Alias en Alec Petrus. Inmiddels heeft Bryan een flinke fanbase opgebouwd maar natuurlijk wilt hij ook mensen bereiken die niet bekend zijn met zijn muziek. Hierbij vindt hij muziekvideo’s belangrijk omdat op die manier de mensen niet alleen de muziek horen maar ook gelijk zien wie erachter de productie zit.

Indian Askin
“Ik vind het goed van XITE om meerdere muziekgenres uit te zenden omdat er meer is tussen hemel en aarde. Er valt zoveel meer te ontdekken.”

De band Indian Askin maakt muziek die je niet in een hokje kan stoppen, je zou het kunnen omschrijven als een mix van 70s rock en 90s grunge met een psychedelische kers op de taart. De band bestaat uit zanger Chino Ayala, bassiste Jasja Offermans, drummer Ferry Kunst en toetsenist Bart van der Elst. De Amsterdam-based band werd in 2012 gevormd en sindsdien is het hard gegaan. Zo hebben ze met z’n vieren op festivals als Lowlands, Best Kept Secret en Paaspop gespeeld en met hun unieke sound zijn ze inmiddels ook internationaal aan het doorpakken met shows in de rest van Europa. Met hun nummers laten ze het publiek kennismaken met de diversiteit van muziek en dragen ze bij aan het ontdekken van meer dan enkel de mainstream genres. Zoals zanger Chino het zelf zo mooi zegt: “Er valt zoveel meer te ontdekken.”

Nona
“Ik kan met muziekvideo’s op een andere manier, met beeld erbij, extra laten zien wat ik precies bedoel.”

De ambitieuze en soulvolle Nona is begin twintig maar zingt met de ervaring van een doorgewinterde zangeres. Met haar heerlijke sound en rauwe doorleefde teksten komt haar muziek bij je binnen als geen ander. Nona’s voorliefde voor muziek heeft ze niet van een vreemde.Haar ouders hadden namelijk een platenzaak en hier was ze als klein meisje al veel te vinden. De muziek van deze Brabantse dame is een unieke mix van blues, rock en een vleugje hiphop. Naar eigen zeggen geven muziekvideo’s Nona de kans om op een visuele manier te laten zien wat ze precies bedoelt met haar muziek.XITE is onder andere te ontvangen bij de bovenstaande providers. Staat jouw provider er niet bij? Niet getreurd, klik hier voor het complete zenderoverzicht en kom erachter op welke zender jij XITE kan bekijken!

 

 

FUN
FACTS