Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Dit zijn de winnaars van de Shortcutz Music Video Challenge

Shortcutz en XITE bundelden hun krachten en boden een platform aan opkomend filmtalent met de Music Video Challenge. In deze challenge werden 4 Nederlandse artiesten en 4 filmregisseurs van Nederlandse productiehuizen aan elkaar verbonden. De opdracht was simpel: verzin en maak binnen 6 dagen een muziekvideo voor een nieuwe track van de artiest.

Music Video Challenge
In deze allesbeslissende competitie mochten de beste opkomende filmmakers laten zien wat zij in huis hebben. De challenge: binnen 6 dagen moet een team – bestaande uit een Nederlandse artiest en een productiehuis – een muziekvideo produceren voor één van de artiesten. Nu horen we je denken, wie namen er deel aan de Music Video Challenge? S10, RANI, Feng Suave, Sunnery James & Ryan Marciano zijn de uitdaging aangegaan met Juliana Gómez Ocampo (Revolver), Timo Ottevanger (Interakt), Leo Cosme (Mr.Frank) en Guido Ekker (The Panics).

Prijzen
Naast de Shortcutz juryprijs maakte de deelnemers ook kans op de XITE Audience Award. Van 1 tot en met 7 maart kon je stemmen op jouw favoriete muziekvideo en op zaterdag 13 maart werden de TV-premières van alle muziekvideo's uitgezonden op XITE. Tijdens de Shortcutz online ceremonie op zondag 14 maart werden de winnaars bekend gemaakt. Voor meer informatie over de Music Video Challenge en de Shortcutz Annual Awards ga naar www.shortcutzamsterdam.com.

Winnaar XITE Audience Award - Sunnery James & Ryan Marciano ft. Interakt (Timo Ottevanger) - Let it Lie

Winnaar Shortcutz Jury Award - Feng Suave ft. Mr. Frank (Leo Cosme) - Half-Moon Bag

FUN
FACTS