Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Icons: Elvis Crespo – Suavemente

Wat zeggen bepaalde muziekvideo’s over een tijdperk en waarom doen sommige muziekvideo’s er nog steeds toe? In ‘Icons’ zetten we iconische muziekvideo’s in de schijnwerpers en gaan we hier dieper op in. Met dit keer: Elvis Crespo - Suavemente

Het nummer
In de jaren 90 nam de populariteit van de muziekstijl Merengue af. Steeds meer jongeren verruilde het genre (afkomstig uit de Dominicaanse Republiek) voor het Salsa-geluid. Dit veranderde toen Elvis Crespo het nummer Suavemente uitbracht in 1998 als onderdeel van zijn gelijknamige solo debuutalbum. Het nummer groeide uit tot een mega hit waarmee Crespo zichzelf én Merengue wereldwijd op de kaart zette. 
 
Het nummer begint a capella, waarna een explosie volgt van trompetten, marimba’s en andere instrumenten. Het aanstekelijke refrein gecombineerd met de vrolijke uptempo track zorgen ervoor dat je niet stil kan zitten. Tijdens het nummer zingt Crespo over het verlangen naar een zachte kus: ‘’Suavemente, bésame’’.
 
FUN FACT: NASA heeft de traditie om tijdens ruimtemissies iedere ochtend een nummer af te spelen die is gekozen door de familie van de bemanning. Suavemente was in 2006 het enige Spaanse nummer dat tijdens de zogeheten Wake-Up Calls werd afgespeeld. 

 

De muziekvideo 
De video voor Suavemente is geregisseerd door Simon Brand die ook bekend staat om zijn samenwerkingen met onder andere Shakira, Enrique Iglesias en Ricky Martin. Het gebruik van een greenscreen speelt een prominente rol in de muziekvideo. Muzikale noten, stranden en andere flitsende achtergronden ondersteunen Crespo en zijn dansers gedurende het nummer.  
 
FUN FACT: Bad Bunny, een van de grootste Latin artiesten van dit moment, wilde deze video eren door het perfect te imiteren in zijn muziekvideo voor Neverita.

 

Award winning
Met Suavemente scoorde Crespo een nummer-1 hit waarvoor hij tijdens de Billboard Latin Music Awards de awards voor Best New Artist en Album Of The Year won. Daarnaast werd hij genomineerd voor de Grammy Award voor Best Tropical Performance. Crespo werd de eerste Merengue artiest met een album bovenaan de Amerikaanse Latin Album Charts. Check de muziekvideo hieronder.

 

 

FUN
FACTS