Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Kickstart: The Last Dinner Party

Britse indierockband The Last Dinner Party is met de muziekvideo voor de single Nothing Matters de nieuwe XITE Kickstart. Elke maand kiest XITE een artiest om in de spotlight te zetten. De muziekvideo zie je deze maand extra vaak op de XITE.

Over

In 2020 werd de band opgericht door Abigail Morris, Georgia Davies en Lizzie Mayland. Emily Roberts en Aurora Nischevci voegden zich later bij het gezelschap en de band werd compleet in de huidige vorm. Na het eerste optreden in november 2021 verwierf de band al snel bekendheid en een jaar later stond ze als openingsact voor The Rolling Stones op het podium.
 
Vervolgens tekende The Last Dinner Party een contract bij Island Records. De debuutsingle Nothing Matters verscheen in april 2023 en kreeg een plekje in de EA Sports FC 24 soundtrack. In de zomer van datzelfde jaar stond de band in het voorprogramma van Florence + the Machine en schitterde op de podia van bekende festivals zoals Glastonbury en Latitude. Ook waren ze te gast voor een liveoptreden op BBC Radio 6 Music's New Music Fix Friday.
 
De muziekstijl van The Last Dinner Party werd eerder door de Volkskrant omschreven als 'barok-pop’. Daarnaast wordt de band vergeleken met iconische artiesten als Kate Bush, Siouxsie and the Banshees, Sparks en Warpaint.
 

Nothing Matters

Met de baanbrekende debuutsingle Nothing Matters heeft The Last Dinner Party een welverdiende plek veroverd als de XITE Kickstart van deze maand. In dit nummer worden diepgaande thema's als liefde en intimiteit verkend. De bijbehorende muziekvideo, geregisseerd door Saorla Houston, brengt bovendien een prachtig eerbetoon aan de zusjes Lisbon uit Sofia Coppola's film The Virgin Suicides uit 1999.
 

FUN
FACTS