Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Kersthit ‘Last Christmas’ van Wham! heeft een vernieuwde 4K muziekvideo

We kennen ‘m allemaal, de kerstklassieker ‘Last Christmas’ van Wham!. Het nummer met bijbehorende muziekvideo werd in de jaren ‘80 (1984) uitgebracht maar Sony brengt net op tijd voor kerst een nieuwe, gedigitaliseerde variant uit in 4K-kwaliteit. Yes, you heard that right! Ontdek de jaren ‘80 maar dan in de hoogste kwaliteit.

Dat het nummer ‘Last Christmas’ ieder jaar rond de feestdagen voorbij komt, is niet gek. Het nummer kwam alleen in de Nederlandse hitlijsten al meer dan 19 keer opnieuw binnen. Hoewel al vele artiesten een cover gemaakt hebben van deze classic, blijft het origineel van Wham! iconisch.

De muziekvideo die Sony tien jaar geleden op YouTube deelde, heeft een maximale resolutie van maar 480p. Het beeld wordt daardoor als snel vaag en pixels: de typische jaren ‘80 filter die je ook bij andere muziekvideo’s uit dat tijdperk terugziet. De muziekvideo is origineel opgenomen op 35mm film en opnieuw gedigitaliseerd en geremasterd om de kwaliteit te bewaren. Dit heeft geresulteerd in een prachtige film waarop de gekke haarstijlen en funky outfits extra scherp te zien zijn. See it for yourself!Is KPN jouw provider? Dan zie je de vernieuwde muziekvideo van Wham! in 4K-kwaliteit op kanaal 691.

 

FUN
FACTS