Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Say what?! Jouw guilty pleasure is misschien wel een cover!

Keihard meezingen met gouwe ouwes als ‘I Will Always Love You’ van Whitney Houston of ‘If I Were A Boy' van Queen B? Same, doen wij ook. Wist jij dat deze wereldhits eigenlijk covers zijn van originele nummers? In de Unknown covers top 20 op XITE check je nog vele andere nummers, die onbekende covers blijken te zijn!

Aanstaande zaterdagmiddag brengen wij je op de hoogte van populaire hits waarvan jij geen idee had dat het eigenlijk covers zijn. Tune om 16u in op XITE en check artiesten als Destiny’s Child, Britney Spears en One Direction in de Unknown covers top 20. We kunnen je één ding beloven: prepare to be blown away! Omdat je hoogstwaarschijnlijk hartstikke nieuwsgierig bent geworden, geven wij je alvast een voorproefje.

Pussycat Dolls - Don’t Cha

Tori Alamaze is een Amerikaanse zangeres die het nummer ‘Don’t Cha’ in 2004 uitbracht. In 2005 maakte de Pussycat Dolls hier een heerlijke cover van, die wij natuurlijk maar al te goed kennen.

Jonas Blue ft. Dakota - Fast Car

‘Fast Car’ is een nummer van de Amerikaanse zangeres Tracy Chapman en stamt uit 1988. Fun fact: Jonas Blue en Dakota hebben hier een cover van uitgebracht!

Kris Kross Amsterdam ft. Cheat Codes - Sex

We kennen de heerlijke remix van ‘Sex’ van Kriss Kross Amsterdam en Cheat Codes, maar oorspronkelijk is dit nummer van Salt-n-Pepa, een Amerikaanse R&B- en hiphop-groep die eind jaren 80 en begin jaren 90 vele hits scoorden. Did you know?!

 

FUN
FACTS