Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Travis Scott’s ASTROWORLD

Afgelopen vrijdag stond het planetarium van Artis in het teken van Travis Scott’s ASTROWORLD. Wij waren bij dit exclusieve event en verzamelden alle must-knows van dit album en de toffe avond in dit artikel. Scrollen maar!

Wat is ASTROWORLD?
Laten we beginnen met wat achtergrondinformatie over ASTROWORLD. In de eerste plaats is ASTROWORLD een pretpark dat zich tussen 1968 en 2005 in Houston (Texas) bevond. Rapper Travis Scott is geboren en opgegroeid in Houston en liet dan ook van zich horen toen zijn jeugdherinnering met de grond gelijk werd gemaakt. In 2006 kondigde Travis aan dat hij een album uit zou brengen dat hij wilde vernoemen naar het pretpark uit zijn hometown.

Vorig jaar was het moment daar! Het album werd uitgebracht. ASTROWORLD bevat featurings van onder andere Kid Cudi, Frank Ocean, Drake, The Weeknd en Juice Wrld en kreeg tijdens de Grammy Awards in 2019 een nominatie voor Best Rap Album.

Uiteraard bracht Travis Scott ook enkele waanzinnige videoclips uit om de tracks van zijn album visueel te versterken. Deze muziekvideo’s waren tijdens het event in het planetarium overal te zien en mede daardoor kreeg je het gevoel dat je volledig in Travis Scott’s ASTROWORLD zat. Om je een gevoel te geven bij deze videoclips lichten we er een paar voor je uit.

‘Yosemite’
In ‘Yosemite’ zie je Travis, Gunna en NAV in een privéjet terwijl een jongere versie van Scott vanuit de lucht in het regenwoud valt. De jongere Travis Scott gaat op ontdekkingstocht en komt uit bij, hoe kan het ook anders, het pretpark ASTROWORLD. Dit nummer is voor velen één van de favorieten van het album.


‘Sicko Mode’
Een heel groot succes in de charts en geregisseerd door Dave Meyers en (the man himself) Travis Scott zelf: ‘Sicko Mode’. De muziekvideo is een ode aan Texas, maar misschien nog wel meer een kijkje in de eclectische geest van een doorsnee burger van ASTROWORLD. Travis Scott verandert van een James Brown-achtige zanger in een professor, terwijl Drake teruggaat naar een middelbare school. De clip zit vol met nog vele andere waanzinnige shots.


‘Stop Trying To Be God’
Travis loopt, samen met een kudde schapen, door een rustige en vredige straat welke na een letterlijke ommekeer verandert in iets wat lijkt op een vurige ondergang van de wereld. De vuurzee brengt de rapper echter veel goeds aangezien hij in de armen van zijn geliefde Kylie Jenner terecht komt. Hierop volgen nog veel meer bizarre scènes zoals alleen Travis deze kan creëren. Er volgt onder meer een scène waarin Travis Scott de rol van Mozes aanneemt en mensen doopt in een meer en vervolgens vliegt Scott op een vuurspuwend wezen over de stad. Scott moet deze actie met de dood bekopen omdat God zijn gedrag niet kan waarderen. De video eindigt bij het graf van de rapper met daarnaast een stal. In deze stal zit ‘Heilige Maagd Maria’ aka Kylie met een lammetje op haar schoot. Zou dit lammetje een verwijzing zijn naar baby Stormi?

 

Zoals je aan deze videoclips wel ziet is ASTROWORLD op z’n zachtst gezegd waanzinnig bijzonder en over the top. Je kan je dus wel voorstellen hoe de avond in het planetarium eraan toe is gegaan. Door de aankleding en games werd in geheel in Travis zijn wereld gezogen en waande je je in ASTROWORLD. Hierbij nog enkele sfeerimpressies van de avond. 

    

    

    

 

FUN
FACTS