Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Wat betekent Billie Eilish’ ‘all good girls go to hell’?

Daar is ‘ie dan, de langverwachte clip van het nummer ‘all good girls go to hell’ van Billie Eilish haar debuutalbum ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’. Wanneer je de clip bekijkt, is het misschien niet gelijk duidelijk waar het over gaat. Wat wil Billie precies vertellen met deze clip? Wij plozen het uit! De boodschap achter de clip lees je hier.In de nieuwe clip waar Billie als engel neervalt op aarde, blijkt ze een belangrijke boodschap te hebben. Ze wil haar fans namelijk oproepen om iets te doen aan de klimaatverandering, een onderwerp waar Billie zich grote zorgen om maakt.
 


Zodra ze uit de olie komt, loopt ze door een nogal verlaten omgeving. Ze zingt dan “Hills burn in California” en “and once the water starts to rise”, opnieuw referenties naar de klimaatverandering, in dit geval over de bosbranden in Amerika en het stijgende zeeniveau. Ook de vlammen die zich opdoen om haar heen (en vervolgens in haar vleugels) refereren naar het klimaat. Door de omgeving te laten veranderen in een hel, wil ze laten zien dat we leven in ‘helse omstandigheden’.
 


Wanneer de vlammen ook in haar vleugels terecht komen, veranderen de engelenvleugels die ze eerst had, naar griezelige vleermuisachtige vleugels. Dit laat zien dat inmiddels zij ook niet meer te redden valt. De boodschap van Billie is duidelijk, en door middel van een notitie onder de videoclip roept ze al haar volgers op om een verschil te maken. Doe jij mee aan de klimaatmars? 

FUN
FACTS