Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE goes indie!

De nieuwste en beste muziek uit de independent music scene vind je vanaf nu in het Indie Wave Channel op XITE. Verwacht een eclectische mix van indie pop, rock, dance en urban met artiesten als Oscar & The Wolf, The xx, St. Vincent, Future Island en Grimes.

Kijk jij XITE via Ziggo met een Mediabox XL? Dan maak je waarschijnlijk al gebruik van de verschillende thema channels, zoals ‘Sunday Chill’ en ‘Urban Vibes’. Deze vind je door met je afstandsbediening op het pijltje omlaag te klikken, zodra je op kanaal 25 bent!

Vanaf deze week is daar een nieuw channel aan toegevoegd, namelijk: Indie Wave. Ontdek de nieuwste en beste muziekvideo van artiesten als Perfume Genius, The xx, St. Vincent, MGMT, The National in dit channel.

INDIE rocks, maar wat houdt het eigenlijk in?

 • Veel artiesten droppen hun muziek via Majors (grote muzieklabels) zoals Universal, Sony of Warner. Daarnaast zijn er tal van kleine labels die independent (onafhankelijk) zijn. Dus als je altijd al hebt willen weten waar INDIE voor staat, wel, dat komt dus van independent.
   
 • De indie scene is gebaseerd op de muziekscene die in de jaren ‘80 onder het motto DIY (doe-het-zelf) muziek maakte. In tegenstelling tot de majors was deze muziek gemaakt door de artiesten zelf. Hierdoor ontstonden uiteindelijk kleine labels, die we nu Indies noemen.
   
 • Omdat Indies kleinschaliger zijn kunnen zij meer experimenteren, zonder zich druk te maken over of het voor de Top 40 geschikt is. Zo doen ze dus lekker hun eigen ding, waardoor Indie-muziek vaak net even iets anders klinkt dan dat van de grote Majors.
   
 • Maar Indie is toch alleen Rock? Welnee! Indie is niet per se rock, het staat voor independent. Gorillaz (trip-hop/electronica), Chance the Rapper (hip-hop), Lykke Li (electro/dream-pop), Angus & Julia Stone (acoustic folk)… ook dat is Indie!
   
 • Voor de echte Indie-bliss moet je op festival-crawl gaan. Lowlands, Best Kept Secret, Eurosonic Noorderslag, Le Guess Who en natuurlijk nog vele andere festivals! Geen zin om in de modder te dansen of de deur uit te gaan?

Dan kijk je gewoon naar het Indie Wave channel op XITE!

 

FUN
FACTS