Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
All killer, no filler: Indie op XITE

All things indie! Wij zetten het verfrissende indie genre in het zonnetje met de Indie essentials top 20 op XITE, het Indie Essentials channel op de interactieve XITE app en het Indie Wave radiokanaal van XITE Music.

Ben jij eigenlijk al bekend met de term ‘indie’? Het woord is afgeleid van het Engelse woord independent. Vele artiesten releasen hun muziek namelijk via grote platenmaatschappijen, maar indie artiesten nemen het heft in eigen handen en brengen vaak hun platen via onafhankelijke labels uit. De term 'indie' kan soms erg verwarrend, omdat niet alle artiesten die onder de term vallen onafhankelijk zijn.

Het genre indie hoor je doorgaans minder snel op de radio. Het is verrassend, verfrissend en alternatief. Indie artiesten doen hun eigen ding en hierdoor klinken hun nummers vaak net wat anders dan de mainstream nummers. Hoog tijd om dit interessante genre in het zonnetje te zetten op XITE!

XITE TV
In de Indie essentials top 20 zetten we de meest iconische indie anthems op een rijtje. Neem zaterdag 25 januari om 16u plaats voor de TV en laat je verrassen.XITE is onder andere te ontvangen bij de bovenstaande providers. Klik hier voor het complete zenderoverzicht en kom erachter op welke zender jij XITE kan vinden.

XITE interactieve app
Heb je aan twintig muziekvideo’s nog niet genoeg? Snappen we. Op onze interactieve app staat speciaal voor jou het Indie Essentials channel klaar. Beschikbaar voor Ziggo klanten met een Mediabox XL of een Mediabox Next. 

XITE Music
That’s not all! De beste indienummers beluister je namelijk ook via het Indie Wave radiokanaal op XITE Music. Benieuwd of jij gebruik kan maken van XITE Music via Ziggo digitale radio op je tv? In dit artikel hebben we alles voor je samengevat.

FUN
FACTS